Bedemand

Læs med herunder for at finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når en pårørende dør.

Når et dødsfald finder sted i Danmark, skal man senest to hverdage efter dødsfaldet anmelde det til personregisterføreren (kirkekontoret) i det sogn, hvor afdøde boede. Man skal anmelde det til personregisterføreren, selvom afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Afdødes nærmeste skal underskrive dødsanmeldelsen. Det kan eksempelvis være ægtefællen eller et barn over 18 år.

Man har ikke pligt til at anvende en bedemand. Dog vælger de fleste at benytte sig af en.

Bedemandens opgaver

En bedemands hovedopgave er at stå for alle de praktiske opgaver, der er forbundet med begravelser og ligbrændinger. Bedemanden står typisk også for indsendelsen af dødsanmeldelsen. Derfor er det vigtigt at kontakte bedemanden i god tid. I aftaler selv, hvad bedemanden skal hjælpe jer med. Udover afhentning og transport af afdøde er der også andre ting, en bedemand kan være behjælpelig med.

Når I har bestemt, hvilke opgaver bedemanden skal varetage, er det en god idé at få bedemanden til at give et prisoverslag, da han/hun er forpligtet til at give dette.

Du kan finde en vejledning til pårørende, der kan være nyttig at læse på Danske Bedemænds hjemmeside. Klik her for at se denne vejledning.

Fordelen ved en bedemand er, at han/hun har erfaring med tilrettelæggelse af begravelse eller bisættelse. Rimelige udgifter til begravelse m. v. dækkes af boets midler før anden gæld. Man skal dog være opmærksom på, at den, der bestiller begravelsen, hæfter for betalingen i første omgang.

Du kan læse meget mere om forløbet ved et dødsbo samt få forløbet visuelt illustreret her.

Kontakt os og få en pris allerede i dag

Står du overfor et boskifte, og virker det kompliceret og uoverskuelig? Lad os hjælpe med at få dig og dine pårørende godt igennem forløbet. Efter du har taget kontakt til os, vil du altid modtage en ordrebekræftelse. Heri vil både det estimerede tidsforbrug samt prisoplysninger fremgå.

For en gratis indledende samtale om jeres forestående dødsbobehandling, så ring til os på 70 10 13 30. Ønsker I at blive ringet op, kan I udfylde kontaktformularen hér på siden.